Eesti keeles
In English

Pühapäeval toimuvad Euroopa Parlamendi valimised

Suurenda teksti suurustVähenda teksti suurustAva printvaade
05.06.2009

Pühapäeval, 7. juunil on kõik valimisjaoskonnad avatud kella 9.00-st kuni 20.00-ni. Valimispäeval saab hääletada üksnes oma elukohajärgses jaoskonnas. Kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument (näiteks pass, isikutunnistus, juhiluba, pensionitunnistus), millel on isiku nimi, sünniaeg või isikukood ja foto. Valijakaarti ei ole vaja kaasa võtta. Hääletamissedelile tuleb kirjutada erakonna või üksikkandidaadi number.

Toimub ka kodus hääletamine. Kui valija terviseseisundi või muu mõjuva põhjuse tõttu ei saa hääletada hääletamisruumis, võib ta taotleda hääletamist kodus. Selleks esitab valija oma elukohajärgsele valla- või linnavalitsusele (Tallinnas linnaosavalitsusele) või jaoskonnakomisjonile kirjaliku taotluse hiljemalt kella 16.00-ni.

Teadmiseks toimetustele: elektrooniliselt antud häälte avalik lugemine toimub pühapäeval kella 22–23-ni Toompea lossi konverentsisaalis. Ajakirjanikud pääsevad lossi töötõendi ettenäitamisel. Konverentsisaali sisenemisel tuleb jätta hoiule sidevahendid (mobiiltelefonid, sülearvutid, raadiomikrofonid jms). Konverentsisaalis saab kasutada ainult sinna paigutatud arvuteid. Kuna valimisseaduse kohaselt võib hääletamistulemusi avaldada alles pärast kella 23, ei saa keegi kohalviibijaist enne kella ühtteist ruumist lahkuda.

Valimiste üldinfo telefonil 6316540, ajakirjanike kontakttelefon on 6316351. Kõige operatiivsemat informatsiooni valimispäeva ja valimistulemuste kohta saab valimiskomisjoni veebilehelt aadressil www.vvk.ee .